Balul bobocilor 2011

balul bobocilor 201102Coordonat de elevii claselor a XII-a de la Şcoala Normală „Vasile Lupu” din Iaşi, evenimentul s-a desfăşurat miercuri, 9 noiembrie, într-un local de la Casa de Cultură a Studenţilor. Doi elevi de la profilul teologie s-au aflat printre cei premiaţi la Balul bobocilor din acest an. Au participat majoritatea elevilor şi profesorilor din şcoală.

Elevii boboci ai Şcolii Normale din Iaşi au avut parte de o sărbătoare specială, prin care s-a marcat intrarea lor într-o nouă etapă a vieţii de elevi. Decernarea premiilor şi alegerea unei Miss şi a unui Mister au constituit punctele culminante ale evenimentului. Cei 15 candidaţi din clasele a IX-a au defilat pe scenă în mai multe rânduri. La început s-au prezentat, etalându-şi costumaţia pe care au ales să o îmbrace. Au urmat concursuri de cultură generală, de aptitudini, dans şi apoi o prezentare a unei costumaţii de seară. Din juriu a făcut parte doamnele directoare şi mai mulţi profesori, între ei aflându-se şi pr. Claudiu Robu.

Reprezentanţii clasei a IX-a de la profilul teologie au ocupat locuri fruntaşe. Eduard Roca a fost desemnat Mister, iar Gabriela Cazacu a câştigat locul II la concursul de Miss. Deşi emoţiile au fost mari, cei doi s-au remarcat prin prezentarea şi talentul lor muzical, impresionând prin interpretările la nai, orgă şi chitară.

Cea de a doua parte evenimentului a fost un moment de destindere prin dans. Seara s-a încheiat într-o atmosferă de reală bucurie. A fost o sărbătoare în care elevii au demonstrat că notele din catalog nu vor putea evalua adevărata lor valoare, că fiecare dintre ei este proprietarul unor valori ce nu pot fi cuantificate la orele de şcoală.  Atmosfera caldă în care s-a desfăşurat evenimentul  vorbeşte despre un nou mod de a educa şi a cultiva adevăratele valori ale elevilor.

pr. Petru Tamaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *