Au venit colindători

Zilele dinaintea Crăciunului sunt pline de farmecul colindelor. Elevii profilului teologic au ales și în acest an să se colinde unii pe alții, să își colinde profesorii, dar și persoanele care le stau aproape în drumul de formare. Astfel, în ziua de luni, 17 decembrie 2018, a avut loc la Căminul Xaverianum tradiționala „Serbare de Crăciun”.

Festivitatea a cuprins trei momente. În primul dintre ele, elevii fiecărei clase au prezentat un moment artistic special: scenetă, cântare, poezie, ce avea legătură cu Nașterea lui Isus. Al doilea moment a constat în colindele pe care fiecare dintre clase le-a interpretat, iar cel de-al treilea moment a fost „urătura” elevilor, adresată preoților profesori, pedagogelor și bucătarilor.

A fost o sărbătoare de familie, care ne-a apropiat pe unii de alții. La sfârșit a venit și Moș Crăciun, care ne-a adus mici daruri și ne-a urat vacanță frumoasă.

A doua zi, marți, au venit să ne colinde absolvenții de anul trecut ai profilului teologic. A fost o seară frumoasă, în care am putut revedea chipurile dragi ale colegilor ce în urmă cu un an veneau cu noi la colindat.

Silviu Ungureanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *