Cu Maica Milostivirii la începutul maturității noastre

IMG_8671Elevii de clasa a-XII-a a Liceului Romano-Catolic „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” au participat sâmbătă, 14 mai 2016, la pelerinajul absolvenților de liceu la sanctuarul marian de la Cacica. Primirea participanților a avut loc la ora 10.30, dupa care am plecat spre biserica-sanctuar, rugându-ne Sfântul Rozariu împreună cu episcopul Petru Gherghel. La ora 11.00 a avut loc prima meditație și au fost ocazii de spovezi. Excelența sa, Episcopul Petru Gherghel a prezidat Liturghia care a început la ora 12.00. A urmat prânzul si recreaţia, după care la ora 14:15 a avut loc adoraţia euharistică si binecuvântarea absolvenţilor. După terminarea programului am avut ocazia să vizităm Salina Cacica în care se află Capela romano-catolică „Sfânta Varvara” (protectoarea minerilor), capela ortodoxă, lacul sărat și sala de dans. Acest pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica ne-a umplut inimile de bucurie și de speranţă. Pelerinajul a fost organizat de Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli, în cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași pentru elevii care în acest an susţin Examenul de Bacalaureat.

Iată câteva impresii ale participanților:

„Experiența de sâmbătă de la Cacica a fost una frumoasă și nouă prin prisma faptului că mă aflam pentru prima dată în acel loc. Am avut ocazia de a mă întâlni cu absolvenți de clasa a XII-a din diferite regiuni ale Diecezei de Iași. Prezența preasfințitului Petru Gherghel a făcut ca această zi să fie una cu adevărat specială. Mesajul predicii a fost unul de încurajare pentru noi cei prezenți, Preasfințitul urându-ne succes la examenul de Bacalaureat și la celelalte examene la care viața ne va supune.” (Lucaci Rozina-Larisa, Iași)

„Ziua de sâmbătă a fost unică și rodnică din punct de vedere spiritual, deoarece prin intermediul încurajărilor Preasfințitului Petru Gherghel și a părintelui Iulian Misariu ne-a fost transmis un mesaj, care ne va ajuta să trecem cu bine peste susținerea examenului de Bacalaureat. Preasfințitul ne-a spus că nu examenul în sine este unul al maturițății, ci întâlnirea cu Dumnezeu necesită o mai amplă pregătire a sufletului. Această experiență mi-a oferit o stare de liniște și ordine sufletească, stare pe care îmi doresc să o păstrez la același nivel pentru a-mi oferi sprijin în momentele cele mai importante ale vieții.” (Vizitiu Georgiana-Agnana, Iași)

„Atmosfera de la Cacica mi-a oferit împăcarea sufletească. Am vorbit cu mine însămi, gândindu-mă la viitorul meu, la prezentul pe care încerc să-l trăiesc intens și să profit de fiecare clipă a tinereții mele. În sanctuarul din Cacica am simțit cu drag prezența Domnului, deoarece am primit de la El speranțe pentru viitorul apropiat cu privire la carieră și la mulțumirea de sine. Am speranța că la examen va fi bine, iar viața mea va avea roade în urma celor patru ani de liceu, implicit în urma formării mele spirituale.” (Asofiei Oana-Marilena, Iași)

„Pelerinajul absolvenților de la Cacica a fost pentru mine unul special, deoarece am reușit să mă regăsesc și să înțeleg anumite aspecte din viața mea, care erau încă neclare. Sfânta Liturghie, predica, meditația și Adorația Euharistică m-au făcut să Îl simt pe Dumnezeu mult mai aproape de mine și să înțeleg planul pe care l-a pregătit pentru mine. Cuvintele Preasfințitului mi-au dat mai multă speranță și mai multă încredere pentru viitor.” (Ciubotaru Alexandra)

Cotnăreanu Alina-Carmen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *