Festivalul toamnei 2012 – partea I

dsc_2509A doua ediţie a Festivalului Toamnei pentru elevii profilului teologic de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” a avut loc vineri, 16 noiembrie, la Căminul Xaverianum. Sărbătoarea a avut ca protagoniști pe toți elevii profilului, dar, fiindcă toamna se numără bobocii, în centrul atenţiei s-au aflat elevii clasei a IX-a D, precum şi ceilalalți boboci liceeni de la Xaverianum.

Sărbătoarea a început cu citirea poeziei Balada unui greier mic, de către elevul Silviu Dumea, din clasa a XII-a, poezie ce ne-a ajutat să intrăm în atmosfera unei sărbători de toamnă.

Fiecare elev din clasa a IX-a a fost prezentat apoi de cei doi moderatori ai serii, Alexandra Buzincu şi Ioan Agrigoroaei, scoţând în evidenţă, în câteva cuvinte, pentru fiecare elev unele calităţi și principii de viață pe care aceştia le au. În final, a fost prezentat şi părintele diriginte boboc al clasei a IX-a, pr. Claudiu Robu, care a ţinut un mic discurs punctând importanţa liceului şi a prieteniei care se poate lega între colegi.

Pe parcursul desfăşurării Festivalului Toamnei, elevii clasei a XII-a, care au fost organizatorii acestei ediţii, au pregătit pentru boboci unele probe pentru a-i cunoaşte mai bine. Astfel, elevii  bobocei au avut de înfruntat probe precum karaoke, întrebări „capcană”, dans în perechi de doi cu o portocală pe care o ţineau cu fruntea, dar şi un exerciţiu de dicţie, fiind utilizate cuvinte greu de citit.

Fiecare clasă de la profilul teologic a avut un moment  de aproximativ 10 minute, în care elevii au fost personaje ale unor piese de teatru sau au scos la iveală o parte a talentelor lor, cântând şi dansând muzică populară. Cei din clasa a IX-a au realizat o adaptare după „Fata babei şi fata moşneagului”. Clasa a X-a ne-a încântat cu o variantă modernă a poveştii „Cenuşăreasa”, iar cei din clasa a XI-a au dat o notă de originalitate regizând cum se creează un film. Cei de clasa a XII-a au prezentat o pantomimă, în care doi dintre ei jucau rolul unor îndrăgostiţi la cinema, care ar fi dorit să stea unul alături de celălalt, dar nu aveau locuri.

Timpul s-a scurs foarte repede, festivalul încheindu-se cu un discurs scurt al părintelui director al Căminului „Xaverianum”, cu o agapă frăţească şi cu tradiţionala petrecere.

Elevii au fost foarte mulţumiţi de organizare şi de modul în care s-a desfăşurat Festivalul Toamnei. Iată ce au declarat la final câţiva dintre elevi:

A fost frumos, bine organizat, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că bobocii au fost în centrul atenţiei.” (Trifescu Georgiana-Ioana, a IX-a D)

A fost emoţionant, amuzant şi bine pregătit. Mi-a plăcut mult muzica aleasă.” (Asofiei Oana, a IX-a D)

„Nu m-am aşteptat să iasă aşa de bine! Având în vedere că am fost una dintre organizatoare şi am muncit mult, pot spune că a fost mai frumos ca anul trecut, dar oricând e loc de mai bine.”(Georgiana Lucaci, a XII-a E)

Emanuel Blaj și Cezar Enăşoae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *