2010-2015Evenimente

Sfântul Francisc Xaveriu: 3 dec. 2012

dsc_3150PS Petru Gherghel, episcopul diecezei noastre, ne-a vizitat la Căminul „Xaverianum”, în ziua în care Biserica îl comemorează pe Sf. Francisc Xaveriu, unul dintre cei mai mari misionari creștini. Călugării iezuiți, construind casa în care acum funcționează căminul nostru, au pus-o sub patronajul acestui sfânt, confrate al lor, care, plin de zel, a ajuns până în India și Japonia vestindu-le oamenilor credința creștină.

Vizita Preasfințitului Episcop Petru a făcut ca ziua de 3 decembrie să fie și pentru noi o zi încărcată de emoţie şi bucurie.

Ocrotitorul Căminului „Xaverianum” a fost sărbătorit de toți elevii ce locuiesc în această casă printr-o Liturghie prezidată de păstorul Diecezei de Iaşi. Liturghia a fost una specială, capela fiind plină. Preasfinţitul a fost însoţit în altar de cei trei preoţi care se ocupă în mod direct de formarea noastră: pr. Petre Chelaru, pr. Claudiu Robu și pr. Petru Tamaș. Elevii clasei a XII-a au animat celebrarea şi cântul liturgic, dându-i nota de sărbătoare ce se cuvenea.

Mesajul vieții sfântului Francisc Xaveriu, pe care l-am primit prin intermediul predicii episcopului nostru Petru Gherghel, a fost de a fi și noi azi mesageri ai evangheliei în lumea în care trăim. Episcopul ne-a citit din scrisoarea sfântului Francisc Xaveriu, trimisă din misiune, în care vorbea despre urgența cu care trebuie vestit Cristos celor care nu-l cunosc. Ar trebui să ne simțim vinovați dacă uneori pierdem vremea cu lucruri sofisticate și inutile, în timp ce alții nu cunosc rudimentele credinței creștine și trăiesc ca păgânii, pentru că nu se găsește nimeni care să le vorbească despre iubirea și jertfa lui Cristos pentru oameni.

Alexandra Buzincu și Paula Amihăesei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *