Etapa a II-a de admitere la Liceul Catolic din Iaşi


GGZece locuri pentru băieți și fete, absolvenți ai clasei a VIII-a, mai sunt disponibile la Liceul Catolic din Iași. Acest liceu funcționează ca profil de teologie romano-catolică în cadrul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași și oferă o bună pregătire pentru viață, așa cum o demonstrează cei aproximativ 20 de ani de experiență de până acum.
Cei interesați sunt rugați să ia legătura până pe 7 iulie cu Pr. Prof. Petru-Sebastian Tamaș: tel. 0753.667.107; email: tamasps@yahoo.com. Informații suplimentare se găsesc și pe site-ul liceului: www.liceulcatoliciasi.ro
Avantaje
Elevii beneficiază de toate drepturile şi obligaţiile pe care le au elevii de la celelalte licee de stat;
Pe durata studiilor se oferă posibilitatea de cazare şi masă la Căminul “Xaverianum” administrat de Fundația ”Pro Educatione”.
Pentru elevii interni există o capelă, unde au posibilitatea să participe chiar zilnic la Sfânta Liturghie;
Elevilor li se oferă asistență spirituală din partea preoților catolici prezenți în școală și internat;
Disciplinele din modulul teologic oferă un bagaj amplu de cunoştinţe specifice domeniului care, alături de celelalte cunoștinţe, au menirea să contribuie la formarea integrală a personalității elevilor.
În timpul liber, se organizează activități de voluntariat, activităţi cu caracter artistic, sportiv sau de divertisment, deprinderi la intrumente muzicale etc.
Căminul “Xaverianum” dispune de o bibliotecă amplă şi de o sală de calculatoare, unde elevii pot găsi locul şi mijloacele unui studiu temeinic.
De asemenea, în cămin se află o sală de conferinţe, unde se organizează diferite întâlniri şi momente artistice şi distractive.
Elevii liceului au posibilitatea să intre în contact cu mediul universitar şi cultural din Iaşi, pentru a-și alege opțiunea în vederea continuării studiilor de după liceu.
Ce se întâmplă după terminarea liceului?
În prezent, niciun liceu din România nu mai formează meseriași, cum era cu câtva timp în urmă, ci este nevoie fie de cursuri postliceale de pregătire profesională, fie de studii universitare. În acest sens, liceul nostru intenţionează în primul rând să ofere elevilor condiţii de studiu, de formare şi un sistem de valori care să-i ajute să-şi deschidă cât mai multe perspective: alegerea vocației, alegerea unei profesii potrivite cu potențialul și pregătirea lor sau continuarea studiilor la orice facultate din Iaşi, din ţară sau chiar din străinătate.
Printre absolvenţii profilului nostru se numără deja: avocaţi, medici, lucrători în kinetoterapie, asistenţi sociali, profesori de diferite specializări, informaticieni, psihologi, arhitecţi, jurnaliști, polițiști, economiști etc.

Informaţii suplimentare:
Pr. Petru Sebastian Tamaș: 0753/667.107; 0765/442.583; tamasps@yahoo.com.
Pr. Claudiu Robu: 0765/730.087; 0721/349.658; klausrobu@yahoo.com.
Pr. Eduard Emilian Păduraru: 0747/407608; paduraruedi@yahoo.com
Pr. Marius Bereșoaie: 0756/066968; bericica2001@yahoo.it;
Secretariatul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu”, aleea M. Sadoveanu, 46; cod. 700489 Iaşi, tel. 0232/219.011
Site: www.liceulcatoliciasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *