2010-2015Evenimente

Festivalul internațional de literatură și traducere: 2013

afi filit 0Ziua de 25 octombrie a fost, la nivelul Iașului, o zi dedicată promovării lecturii, în special printre tineri. În acest sens, și pentru elevii noștri au fost organizate diferite activități extracurriculare care să promoveze dragostea față de literatură. O parte dintre ei au vizionat filmul ”Micul prinț”, după nuvela lui Saint Antoine de Exupery, alții au vizitat muzee, alții au participat la o întâlnire cu scriitori contemporani de seamă.

Iată ce ne relatază eleva Crina-Roxana Păuleț, prezentă la un astfel de eveniment:

Vineri, 25 octombrie, elevii a două școli cu tradiție din Iași, Liceul Pedagogic ”Vasile Lupu” și Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu”, au întâmpinat cu bucurie și căldură, în Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” din Grădina Copou, doi mari scriitori: Doina Ruști și Stelian Tănase.

Ca particitantă la colocviu pot spune că am trăit sentimente unice, deoarece, în concepția mea, un scriitor este diferit de un om obișnuit, neînzestrat cu un astfel de talent, sau de un simplu elev. Ca scriitori, ei m-au ajutat, spre satisfacția mea, să înțeleg mult mai bine literatura contemporană.

De aceea, sfatul meu pentru tinerii de o vârstă cu mine este să nu se plafoneze evitând lectura, ci să încerce experiențe noi. Mie mi-a fost de folos și sunt mulțumită. Sper ca și voi să îmi împărtășiți sentimentele și mulțumirea, atunci când veți încerca să îndrăgiți lectura și întâlnirea cu scriitorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *