Hram și deschidere de an școlar

PS Iosif Păuleț a prezidat joi, 3 octombrie 2019, în Căminul Xaverianum din Iași, Sf. Liturghie prin care a fost sărbătorită „Sf. Tereza a Pruncului Isus”, patroana profilului teologic din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, și prin care a fost deschis în mod solemn anul școlar 2019-2020 pentru elevii profilului teologic și pentru elevii găzduiți în Căminul Xaverianum, ce învață în diferite licee din Iași. Între invitații de seamă s-a aflat și domna inspector școlar general Genoveva Farcaș.

Aproximativ 150 de elevi, alături de câțiva zeci de studenți, absolvenți ai profilului teologic sau găzduiți în trecut în Căminul Xaverianum, au participat la Sf. Liturghie solemnă celebrată joi, 3 octombrie, în capela Căminului Xaverianum. În primele bănci ale calepelei, alături de doamna inspector școlar general s-au aflat profesori de la Colegiul Pedagogic. Cântările de la sfânta Liturghie, în care se simțeau vibrațiile tinereții, au fost susținute vocal și instrumental de elevii prezenți. Conducătoarea corului a fost tânăra Maria Miller.

PS Iosif Păuleț i-a invitat pe elevi să trăiască în mod responsabil acești ani ai tinereții, deoarece în acești ani ei pregătesc viitorul lor și al societății. Dacă vrem o țară și o lume mai bună va trebui să ne-o construim singuri, fără să așteptăm să vină alții să o făurească. Preasfințitul a dorit să amintească încrederea cu care Sf. Tereza a Pruncului Isus și-a așezat viața în mâinile lui Dumnezeu Tatăl. Când devenim conștienți de iubirea și bunătatea lui Dumnezeu Tatăl față de noi, nu ne rămâne decât să îi răspundem cu iubire și încredere.

Pr. Petru-Sebastian Tamaș, directorul coordonator al profilului de teologie și președinte al Fundației Pro Educatione, a amintit că sunt deja 20 de ani de când funcționează profilul de teologie în cadrul Colegiului Pedagogic, 10 ani de când există Fundația Pro Educatione și este al 10-lea an în care ușile Căminului Xaverianum se deschid pentru a găzdui elevi de liceu. Sprijinul material, intelectual, uman și spiritual de care se bucură elevii în creșterea lor reprezintă o garanție pentru un viitor mai bun.

Bianca Diaconu, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *