2010-2015Evenimente

Liturghie solemnă la catedrală: 1 oct. 2013

img_0859Sf. Tereza a Pruncului Isus ne-a adunat pe toți, elevi, studenți și profesori, în catedrala Sf. Fecioară Maria Regină din Iași, marți, 1 octombrie. Aici s-a celebrat o Liturghie solemnă de deschidere a noului an școlar/universitar. Ea a fost prezidată de PS Petru Gherghel, care i-a avut alături pe PS Aurel Percă și PS Anton Coșa, precum și numeroși preoți ce lucrează în unități școlare/universitare. Am fost onorați, de asemenea, de prezența PS Felix Genn, Episcop diecezan de Münster.

Liturghia a fost animată muzical de corul Seminarului  Mare din Iași, cântările religioase fiind marcate de bucurie și entuziasm.

Predica a fost una mai specială, Preasfintitul Felix alegându-și cu grijă cuvintele “dăruite” nouă. Tereza este sfânta care prezintă tuturor un mesaj simplu: a urma ”calea cea îngustă” înseamnă a-ți recunoaște micimea și a te abandona cu încredere infinitei bunătăți a lui Dumnezeu, ca un prunc în brațele mamei sale. Sfânta Tereza a fost proclamată la 14 decembrie 1927 patroana principală a misiunilor. Așa cum fiecare dintre noi are o misiune pe acest pământ, la fel studenții și elevii, a rezultat din predica Preasfințitului Felix, sunt datori să îndeplinească visul pe care Dumnezeu l-a avut și îl are cu ei în această lume.

La final, se putea citi de pe fața fiecărei persoane prezentă acolo acea fericire și împăcare spirituală cu propia persoană, cu aproapele și, mai ales, cu Dumnezeu.]

Irina Gherguț, cl. XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *