Hramul profilului teologic, 2013

dsc_6153Capela Căminului „Xaverianum” a devenit arhiplină miercuri, 2 octombrie, ora 18.00, când s-a celebrat sfânta Liturghie a hramului profilului de teologie romano-catolică de la Liceul Pedagogic din Iași. Sf. Tereza a Pruncului Isus a fost aleasă ca protectoare în anul 1999, când s-a înființat profilul teologic.

Cu această ocazie a fost marcată și deschiderea noului an școlar, prezent fiind PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, doamnele directoare Mihaela Ungureanu și Mariana Purțuc, numeroși preoți și elevi. Părintele Petre Chelaru, director-coordonator al profilului teologic, prin cuvintele rostite la începutului sfintei Liturghii, după ce a salutat oaspeţii şi elevii, a evidenţiat importanţa evenimentului şi ne-a pregătit pentru a celebra sfânta Euharistie.

Preasfinţitul Aurel Percă, prin prezenţa sa, a dat o puternică notă de solemnitate evenimentului. La predică, Preasfințitul ne-a trezit conştiinţele la adevăratele valori şi virtuţi pe care suntem chemaţi să le trăim ca şi creştini, după exemplul Sfintei Tereza a Pruncului Isus, care a dorit să trăiască iubirea în inima Bisericii şi a parcurs cu simplitate calea copilăriei spirituale. Preasfinţitul ne-a îndemnat să-i imităm pe sfinţi şi a subliniat faptul că frumuseţea, sănătatea, inteligenţa şi sfinţenia construiesc adevărata fericire. Urarea de încheiere a predicii a fost ca „fiecare răsărit de soare să ne găsească cu o carte bună în mână!”.

Bucuria spirituală cu care ne-am încărcat la sf. Liturghie am continuat-o cu o agapă frăţească şi cu un moment de distracţe, muzică şi dans, moment în care, toţi colegii ne-am simţit bine împreună.

Cu această ocazie, noi elevii profilului de teologie romano-catolică din cadrul Liceului Pedagogic Vasile Lupu dorim să exprimăm mulțumirea noastră:

Mulţumim Preasfinţitului Aurel pentru prezenţa sa părintească.

Mulţumim din suflet preoţilor care ne însoţesc în aceşti ani de studii cu dăruire şi răbdare: Pr. Petre Chelaru, Pr. Petru Tamaş,  Pr. Felix Roca şi Pr. Claudiu Robu.

Mulţumim din suflet Doamnei Director Mihaela Ungureanu, Doamnei Director Adjunct Mariana Purţuc, profesorilor, surorilor şi colaboratorilor care ne-au onorat cu prezenţa şi care, desigur, s-au bucurat împreună cu noi.

Mulţumim fiecăruia dintre colegii noștri, care prin implicarea în pregătirea hramului şi prin truda zilnică continuăm sărbătoarea sfinţeniei în cotidian.

În acest an școlar, la profilul teologic sunt înscriși un număr de 116 elevi (30 – clasele a X-a, a XI-a, a XII-a, 26 – clasa a IX-a). Dintre aceștia, trei sunt originari din Republica Moldova.

Andreea-Sabina Ciobanu, cl. XII-a

„Fiecare răsărit de soare să ne găsească cu o carte bună în mână!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *