Pelerinajul absolvenților de liceu: 2013

dsc00725Mai bine de jumătate dintre absolvenții clasei a XII-a de la profilul de teologie au participat sâmbătă, 27 aprilie, la un pelerinaj organizat la Sanctuarul Maicii Domnului din Cacica. Grupul din Iași a fost însoţit de pr. Petru Tamaș.

Anul 2013 aduce o noutate pentru Biserica romano-catolică din Moldova: absolvenții de liceu sunt invitați într-un pelerinaj la sanctuarul marian din Cacica, pelerinaj dedicat rugăciunii, mulțumirii pentru toți anii școlari dar și reflecției asupra viitorului.

Sâmbătă, 27 aprilie, la Cacica s-au adunat peste 200 de tineri din mai multe parohii ale Diecezei de Iași cu scopul de a-i dedica o zi lui Dumnezeu înainte de marele examen de bacalaureat. În cursul dimineții a avut loc o procesiune animată de recitarea Sfântului Rozariu, pentru ca Sfânta Fecioară să ne călăuzească întreaga zi. Apoi, absolvenții au fost salutați și primiți cu căldură de preoții franciscani ce se îngrijesc de sanctuar. A urmat o meditație care i-a pregătit pe tineri pentru participarea la sfânta Liturghie. Între timp a fost ocazie de spovadă și de colocviu cu preoții prezenți.

Sfânta Liturghie a fost momentul culminant al zilei, fiind trăită în spirit tineresc. Episcopul diecezei a ținut să ne transmită salutul său și regretul că nu a putut fi prezent .

După prânzul servit din pachețelele aduse de acasă, absolvenții s-au reîntâlnit cu entuziasm pentru adorația euharistică. Max, un tânăr participant, afirma că „în cadrul acestei adorații a reuşit să se întâlnească cu Divinitatea”, subliniind astfel profunzimea acestui moment. Adoraţia a fost animată de noi, tinerii din Iaşi.

Aceste momente de rugăciune s-au încheiat cu binecuvântarea şi printr-un aplauz pentru Sfânta Fecioară drept mulțumire pentru ziua minunată de care am avut parte.

Paula-Ioana Amihăesei și Cristina Oprea,

clasa a XII-a

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *