Săptămâna Școala Altfel

Săptămâna altfel pentru elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” a fost organizată între 14 și 18 octombrie 2019. Programul propus de elevii profilului de teologie a inclus activități diversificate, care să răspundă nevoilor elevilor și care să îi ajute să crească din punct de vedere uman, intelectual și spiritual.

Activitatea ce a deschis săptămâna a fost o dezbatere la care a fost invitat domnul Valentin Pal de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Invitatul ne-a prezentat realități la „cald” în ceea ce privește consumul și traficul de substanțe interzise și a oferit elevilor, cu maximă competențe, cele mai bune recomandări în acest sens. „Mai bine previi decât s-a tratezi” – acesta a fost dictonul care a animat întreaga întâlnire, în speranța că cele discutate sunt suficiente pentru a îndepărta pentru totdeauna această tentație din mintea participanților.

Garnizoana militară „Podul Înalt” și-a deschis și în acest an larg porțile pentru elevii noștri. Astfel, în cursul zilei de marți, elevii au avut ocazia să cunoască mai îndeaproape echipamentele militare din dotarea Armatei Române. Gazdele, cu mare disponibilitate, le-au oferit elevilor informații prețioase despre tot ceea ce înseamnă urmarea unei cariere militare.

Activitățile în mijocul naturii nu aveau cum să lipsească nici în acest an. Miercuri, toți elevii de la profilul teologic s-au deplasat spre Balta Ciurea, pentru activități recreative în mijlocul naturii. Elevii au putut să admire frumusețea naturii în puritatea ei, la marginea orașului, acolo unde în liniștea serii se pot auzi greierii cântând. Nu au lipsit din program: Sf. Liturghie, discuțiile cu doamna Eugenia Demeter pe teme de formare umană, pescuitul, grătarul etc. A fost o zi în care am putut simți că suntem cu adevărat o familie.

Următoarele două zile au fost zile „exploatare” a frumuseților orașului. Elevii, însoțiți de diriginții lor sau deplasat la diferite obiective cu mare încărcătură istorică, culturală și spirituală. Astfel au putut vizita:

Palatul Culturii, Muzeul Universității, Universitatea de Medicină, Catedrala Mitropolitană și Catedrala Catolică etc. Au fost zile ce vor rămâne pentru mult timp întipărite în memoria elevilor.

Andreea Giurgică, clasa a XI-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *