2015-2020Evenimente

Pelerinajul clasei a XII-a la Cacica

Elevii clasei a XII-a au participat sâmbătă, 19 octombire 2019, la pelerinajul organizat special pentru ei la sanctuarul marian de la Cacica. Ei s-au alăturat grupului de aproximativ 200 de elevi din Dieceza de Iași. Între participanţi s-a aflat şi PS Iosif Păuleţ, episcop romano-catolic de Iaşi. Dorinţa de a depăşi cu bine examenul maturităţii, Bacalaureatul, şi de a face o alegere bună pentru viitorul lor, au constituit principalele motivaţii care i-au adus pe tineri la sanctuarul diecezan.

Veniţi de pe întreg teritoriul Diecezei de Iaşi, elevii de clasa a XII-a şi-au dat întâlnire la intrarea în localitatea Cacica, de unde au pornit pe jos spre sanctuarul Maicii Domnului. Pe drum, ei au cântat şi s-au rugat sfântul Rozariu. Pr. Anton Mărăndescu, paroh de Cacica, i-a întâmpinat în faţa altarului şi i-a invitat pe tineri să transforme această zi într-o zi de binecuvântare, să se aşeze în prezenţa Duhului Sfânt, sub ocrotirea Maicii sfinte.

În reflecţia pe care a rostit-o, pr. Cristian Blăjuţ OFMConv. i-a invitat pe tineri să acorde importanţa cuvenită studiului, conştienţi că fără a învăţa nu se pot realiza lucruri măreţe în viaţă. Biserica sprijină actul educativ, iar cuvântările papilor din ultimele decenii sunt o confirmare a faptului că Biserica şi şcoala pot aduce mult bine omenirii.

Tinerii au avut apoi posibilitatea să se împace cu Dumnezeu în sacramentul sfintei Spovezi. La sfânta Liturghie, PS Iosif Păuleţ le-a vorbit tinerilor despre importanţa credinţei, a lui Dumnezeu, a rugăciunii în momentele importante ale vieţii. Luând exemplul sfintei Fecioare Maria, care a răspuns afirmativ chemării îngerului, şi tinerii de astăzi sunt invitaţi să rămână deschişi în faţa proiectului pe care Dumnezeu îl are cu viaţa lor. Tinerii i-au cântat Preasfinţitului, la finalul sfintei

Liturghii, „la mulţi ani”, deoarece acesta a avut joi aniversarul, şi i-au oferit o tocă, pe care, văzând-o, Preasfinţitul să-şi amintească să se roage pentru ei.

A fost o zi frumoasă de toamnă, în care atmosfera senină te invita parcă să priveşti viaţa cu seninătate, încrezându-te în bunătatea lui Dumnezeu şi în grija sa părintească. Pe drumul de întoarcere, o parte dintre tineri s-a oprit la Nisiporeşti, unde au vizitat mormântul fericitei Veronica Antal, cerându-i şi ei să poată trăi o tinereţe frumoasă aşa cum a trăit ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *