Clasa a X-a: Vizita la Colegiul Tehnic ”Ion Holban”

sdc11997O zi de har – aşa ar putea fi caracterizată ziua de joi, 21 martie 2013. Întâlnirea cu un grup de elevi cu dezabilităţi a lăsat o amprentă puternică asupra sensibilităţii elevilor de la profilul „teologic”.

Elevii clasei a X-a au făcut o vizită de cunoaştere şi schimb de experienţă la Colegiul Tehnic „Ion Holban” din Iaşi. Iniţiatorii proiectului au fost pr. prof. Petru Tamaş şi prof. Fulvina Blândă. În după-amiaza zilei de joi, 21 martie, am fost primiţi cu mare drag de doamna profesoară Fulvina în curtea Colegiului.

Pentru început am vizitat şcoala, cu dotări deosebite şi foarte mare. Am fost impresionaţi să descoperim o şcoală frumoasă în care învaţă un număr mare de elevi. Momentul cel mai semnificativ a fost întâlnirea cu elevii clasei a V-a de la învăţământul special. Cei mai mulţi dintre ei aveau probleme deosebit de accentuate de sănătate, dar cu toate acestea manifestau o mare dorinţă de a învăţa şi o mare sete de afectivitate. Ne-am povestit unii altora despre activităţile noastre şcolare şi despre proiectele pe care le avem pentru viitor. A fost o întâlnire de suflet, în cadrul căreia doamna prof. Fulvina Blândă ne-a ajutat să ne apropiem şi să înţelegem zbuciumul celor în suferinţă.

Cuvântul care ne venea tuturor în minte în urma acestei întâlniri era „Mulţumesc”. Am înţeles că trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru sănătatea pe care o avem şi pentru familia pe care ne-a dat-o. Am înţeles că în ciuda „nemulţumirilor” noastre suntem cu adevărat „binecuvântaţi” de Domnul.

Pr. Petru Sebastian Tamaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *