Marș pentru viață: 23 martie 2013

sdc12110În ciuda frigului şi a vremii nefavorabile, câteva sute de persoane au participat sâmbătă, 23 martie la Marşul pentru viaţă, desfăşurat pe străzile Iaşului. Între ei s-au aflat şi aproximativ 20 de elevi de la profilul de teologie.

Manifestarea a început din faţa Facultăţii de Medicină şi a continuat prin Piaţa Unirii, pe Bulevardul Ştefan cel Mare până la Palas Mall. Între cei care au mărşăluit pentru viaţă erau foarte mulţi tineri, mulţi voluntari de la Centrul Diecezan Caritas Iaşi  şi de la Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă”. Grupul a fost însoţit şi de mai mulţi preoţi.

La Palas a avut loc un spectacol însoţit de diferite cuvântări. Elevii Liceului de Artă „Octav Băncilă” s-au întrecut în a încânta cu talentul lor urechile auditoriului. Cuvântărilor celor invitaţi la microfon au sensibilizat inimile cu privire la gravitatea crimei avortului. Părintele Iosif Dorcu mărturisea că această crimă este mai gravă decât altele dintre trei motive:  „1. Este ucis cineva care nu se poate apăra singur; 2. Cel ucis moare fără să fi primit Botezul; 3. Copilul este ucis de proprii lui părinţi”.

Pr. Petru Sebastian Tamaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *