2010-2015Evenimente

Cu brațele deschise

03„Voioşi ca-n basme” – aşa ar putea fi descrisă atmosfera evenimentului cultural-recreativ desfăşurat vineri, 22 noiembrie 2013, la Căminul „Xaverianum”. Protagonişti au fost elevii profilului de teologie romano-catolică de la Liceul Pedagogic şi alţi elevi cazaţi în cămin. Manifestarea este la cea de a treia ediţie, iar în acest an a avut genericul „Cu braţele deschise” şi a fost coordonată de elevii clasei a XII-a.

Între invitaţii de onoare la eveniment, alături de preoţii care se ocupă direct de formarea noastră, s-au mai aflat doamna Mariana-Georgeta Purțuc (director adjunct al şcolii), prof. Dumitru Purțuc și prof. Cristian Cuciac de la Moineşti. Reprezentanții clasei a XII-a E și-au propus să le spună „bun venit” bobocilor de clasa a IX-a și totodată să descopere și să pună în valoare creativitatea și talentul tinerilor ce învață la acest liceu.

Evenimentul i-a propulsat pe elevi în alte ipostaze decât cele obișnuite, tema spectacolului fiind „Voioși ca-n basme”. Momentul de dans care a deschis spectacolul a scos la lumină tineri plini de viață, care apoi se „revoltă” împotriva regulilor și arătă publicului cealaltă față a lor, ieșită din tiparele școlii, dar modelată de aceasta.

Manifestarea s-a desfășurat în parametri optimi, dat fiind faptul că Andreea Ghiuzan și Ștefan Trifaș, cei doi prezentatori ai evenimentului, s-au descurcat de minune. Prezentarea „bobocilor” a fost un moment special, ce ne-a ajutat să le descoperim pasiunile și visele. O altă activitate a fost jocul „Bingo” și apoi mult așteptata „Tombolă ”, la care elevii au urmărit cu sufletul la gură extragerea premiile puse în joc.

Momentele de teatru și dans pregătite cu talent și seriozitate au fost aduse pe scenă de elevii claselor IX-XI de la profilul teologic, dar și de elevi care nu aparțin acestui profil.

Seara magică s-a încheiat cu premierea elevilor clasei a IX-a, cărora le-am urat cu toții un „drum” cât mai rodnic în viața de liceu. Elevii s-au distrat de minune la petrecerea de sfârșit, în final mulțumind preoților ce cu drag îi ajută să crească în lumina lui Cristos.

Carmen-Simona Aștefănoaie, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *