2010-2015Evenimente

Gala excelenței 2013

dscn0008Trei elevi și doi profesori de la profilul de teologie romano-catolică au fost premiați în cadrul Galei Excelenței 2013. Manifestarea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență, cu Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean. Evenimentul s-a desfășurat marți, 19 noiembrie 2013, într-un cadru de excepție și cu invitați distinși la Complexul Palas Iași.

Sălile Rossini şi Verdi din cadrul complexului Palas au concentrat în interiorul lor, în ziua de marți, 19 noiembrie 2013, elita intelectuală a liceenilor ieșeni, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Excelenţei în Educaţie. Inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Iași, prin doamna prof. dr. Camelia Gavrilă, manifestarea este una de înaltă ținută etică și formativă.

Inspectorul Şcolar General, prof. dr. Camelia Gavrilă, a precizat la începutul ceremoniei:  „A mai trecut un an cu emoţii, cu studiu pasionat, cu neliniştea şi bucuria marilor competiţii şi constatăm cu satisfacţie că vocaţia performanţei se asociază inevitabil cu esenţa şcolii ieşene. Premii de nivel internaţional, olimpiade naţionale, concursuri internaţionale sau naţionale – toate au însemnat efort, pasiune, cunoaştere, ştiinţă şi artă, curiozitatea de a explora lumea noilor tehnologii, bucuria depăşirii de sine prin performanţe sportive sau artistice, spirit interogativ, nutrit din cultură“. Doamna Inspector a vorbit și despre importanța „smereniei” în acest parcurs al excelenţei.

În cadrul acestei gale au fost premiaţi elevii și profesorii care au obţinut premii la olimpidele naționale și internaționale. Între ei s-au aflat și premianții de la disciplina Religie Romano-Catolică. Alături de cei trei elevi evidențiați pentru filiera teoretică, s-au aflat trei elevi ai profilului de teologie romano-catolică. Ei au reprezentat astfel cu cinste Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” şi Episcopia Romano-Catolică de Iaşi. Iată numele lor:

Emanuel Petrişor, clasa a X-a, Liceul Pedagogic „V. Lupu” Iaşi, Premiul I, prof. pr. Petru-Sebastian Tamaş;

Dumea Silviu, clasa a XII-a, Liceul Pedagogic „V. Lupu” Iaşi, Premiul al III-lea, prof. pr. Petre Chelaru;

Vârgă Luiza, clasa a IX-a, Liceul Pedagogic „V. Lupu” Iaşi, Menţiune, prof. pr. Petru-Sebastian Tamaş.

În momentul înmânării premiilor, doamna Inspector General Camelia Gavrilă a ținut să sublinieze în fața distinșilor invitați frumoasa colaborare între Inspectoratul Școlar și Episcopia Romano-Catolică de Iași. I-a felicitat pe premianți și a accentuat importanța dimensiunii spirituale în educația elevilor.

Felicitări şi succes tuturor elevilor şi profesorilor!

Pr. Petru-Sebastian Tamaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *