2015-2020Evenimente

Zi de reculegere: în așteptarea Nașterii Domnului

Elevii profilului de teologie romano-catolică din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” s-au bucurat și în acest an școlar de o zi de reculegere, ca pregătire pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Aceasta a fost organizată în ziua de sâmbătă, 15 decembrie 2018.

Clasele a XI-a si a XII-a au petrecut această zi la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Fecioară Maria, Regină”. Cel care a acceptat oferta de a vorbi tinerilor şi cel ce a ales expresia cheie pentru această zi, „Tinerețe fără bătrânețe şi viață fără de moarte”, a fost Pr. Robert Râtan, vicar la catedrală. Între altele, acesta le-a oferit tinerilor o foaie de hârtie pe care erau scrise câteva întrebări la care ei trebuiau să ofere un răspuns din inimă. Împărțiți în 4 grupe, prin cooperare, tinerii au pătruns mai adânc în tema propusă. Ziua s-a încheiat cu Sf. Liturghie celebrată chiar în catedrală.

Clasele a IX-a și a X-a s-au organizat pentru această zi la Mănăstirea „Don Orione”. Aici, sub îndrumarea directă a părintelui Alexandru Lembo, ei au pătruns în lumea valorilor și a alegerilor importante pe care un tânăr le face la această vârstă. Tinerii s-au bucurat de o atmofesferă primitoare și plină de lumină sufletească.

Zilele de reculegere sunt dedicate sufletului, sunt o deconectare pentru câteva ore de la viața de zi cu zi și ajută la reîncărcarea spiritului.

Bianca Imbrea, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *