Olimpiada Națională de Religie Catolică: 2014

picture 021Reprezentanţi de la fiecare clasă a profilului de teologie romano-catolică de la Liceul Pedagogic au participat la etapa naţională a Olimpiadei de Religie Catolică, secţiunea licee teologice. Evenimentul s-a desfăşurat la Oradea pe 10 aprilie 2014. Cei patru elevi, în funcție de nivelul la care au participat, s-au clasat pe următoarele locuri: locul II (cl. a XI-a), locul III (cl. a XII-a), locul IV (cl. a IX-a) şi locul V (cl. a X-a).

A devenit deja o tradiţie ca elevii şcolii noastre să se întoarcă cu premii de la Olimpiada Naţională de Religie Catolică. La această olimpiadă, care s-a desfăşurat în timpul Săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, au luat parte elevi din diferite judeţe ale ţării, precum şi elevi ai mai multor licee teologice.

Iată rezultatele obţinute de elevii noştri:

Premiul II: Petrişor Emanuel, clasa a XI-a; coordonator, pr. Petru-Sebastian Tamaş;

Premiul III: Pal Claudia-Eleonora, clasa a XII-a; coordonator, pr. Petre Chelaru;

Mențiune: Grițcu Cristian, clasa a IX-a; coordonator, pr. Petru-Sebastian Tamaș;

Locul V: Vîrgă Maria-Luiza, clasa a X-a; coordonator, pr. Claudiu Robu.

Elevii noștri olimpici au dorit să ne împărtășească și câteva impresii de la acest concurs.

„Aceste zile au fost o experienţă frumoasă pentru mine. Fiind în clasa a XII-a m-am gândit că nu voi mai avea ocazia să trăiesc astfel de momente şi am încercat să mă bucur de aceste zile pentru a rămâne cu amintiri frumoase. Cred că indiferent de rezultatele obţinute, important este că am ajuns până aici. Faptul că am participat la Olimpiada Naţională de Religie, este o cinste pentru noi şi trebuie să ne bucurăm că prin această participare am adus slavă lui Dumnezeu care lucrează atât de frumos prin fiecare dintre noi. Olimpiada a fost o ocazie bună de a ne cunoaşte între noi, dar mai ales o bucurie mare pentru Domnul văzând cum atâţia copii se întrec în a-l cunoaşte mai bine.” (Claudia Eleonora Pal)

„Zilele acestea au fost foarte plăcute. Mă bucur că am avut şansa să particip la această olimpiadă. Oraşul Oradea mi-a plăcut nespus! M-a impresionat turul oraşului. Deşi emoţiile şi-au spus cuvântul mai ales în momentul susţinerii probei, experienţa nu o voi uita niciodată!” (Luiza Vârgă)

„Este un lucru extraordinar pentru mine să iau parte la un asemenea eveniment, la o olimpiadă naţională, pentru că aici nu este numai spiritul de concurenţă, ci mai ales o adevărată prietenie care s-a legat între noi. A fost un timp de bucurie, de zâmbete, dar să nu uităm rugăciunea. Pentru mine scopul principal a fost nu acela de a câştiga un premiu, ci de a câştiga un prieten”. (Emanuel Petrişor)

Pr. Petru-Sebastian Tamaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *