2010-2015Evenimente

Campania „Un milion de stele” – 12 nov 2011

un milion de stele 2011Asociaţia „Centrul Diecezan Caritas Iaşi”, în parteneriat cu organizaţiile „Caritas Alba Iulia Îngrijire la Domiciliu” şi „Caritas Diecezan Münster” (Germania), a organizat a cincea ediţie a campaniei „Un milion de stele”, sâmbătă, 12 noiembrie 2011, în acest an sub sloganul „Aprinde o stea pentru comunitatea ta”.

În cadrul acestui eveniment a fost promovată activitatea de voluntariat, ca formă de manifestare a solidarităţii şi componentă esenţială în cadrul proiectelor sociale ce vizează integrarea pe piaţa muncii a categoriilor defavorizate.

„În timp ce politicul ne comunică zilnic, prin intermediul mass-media, ce măsuri de austeritate trebuie să ia ca să depăşească criza, iar sărăcia a devenit subiect al emisiunilor de ştiri, milioane de români – copii, bătrâni şi familii întregi – trăiesc în anonimat umilinţa de a nu-şi putea asigura nici măcar o pâine pe zi, ca să nu mai vorbim de o masă caldă. Nu trebuie să devenim imuni la suferinţa semenilor noştri!”, a precizat Doina Crângaşu, director executiv al Confederaţiei Caritas România.

Răspunzând apelului la solidaritate lansat de Caritas, am participat la această manifestare şi noi, elevi şi profesori ai Licelui Catolic, alături de responsabilii şi voluntarii Caritas, alături de episcopi, preoţi şi credincioşi laici de toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *