O, Sfântă Tereză, ajută-ne!

sdc10934Acesta este primul meu an la Liceul Catolic „Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi şi primul său hram la care particip. Cu toate acestea am simţit că hramul de anul acesta a fost special, iar, după spusele colegilor, diferit de anii dinainte. Spre deosebire de anii anteriori, hramul s-a celebrat în capela Căminului „Xaverianum”, rezidenţa călugărilor iezuiţi din România, pusă nouă la dispoziţie pentru o perioadă spre folosire.

Fiind vorba de o premieră, de o inaugurare, elevii şi preoţii responsabili ai căminului l-am primit pe Preasfinţia sa, Episcopul Petru Gherghel, cu pâine şi sare, iar dânsul ne-a binecuvântat cu iubire de păstor. Au participat de asemenea preoţi oaspeţi de la catedrală, de la Seminar, de la Caritas, de la Tomeşti, şi numeroşi credincioşi şi foşti elevi ai profilului teologic. Din partea Şcolii Normale, s-au aflat împreună cu noi doamnele directoare şi câţiva profesori, cărora le mulţumim pentru prezenţă.

Noi, elevii am pregătit Sfânta Liturghie de hram, repetând cântările, făcând curăţenie şi împodobind capela, dar mai ales ne-am pregătit spovedindu-ne, pentru a face ca sărbătoarea să ajungă în suflete. Părintele Benone Lucaci, a evocat cei 15 ani de colaborare dintre Şcoala Normală şi Episcopia Romano-Catolică, prin funcţionarea în cadrul acestui liceu mai întâi a Şcolii Postliceale şi apoi a profilului de teologie romano-catolică.

După servirea cinei, sărbătoarea hramului s-a prelungit cu o seară distractivă cuprinzând dans şi voie bună.

Ne dorim din inimă ca acest hram să ne aducă binecuvântare de la Dumnezeu şi armonie în tot ce facem, încercând să punem în practică sfatul preasfinţitului nostru: „Învăţaţi de la Sf. Tereza arta şi ştiinţa iubirii”.

Lucaci Mădălina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *